Ambassadeurs

Gedreven door de passie voor het leven zetten Annie en Johan zich in als ambassadeurs van de stichting. Annie en Johan hebben als missie de verrijking van de samenleving. Met hun rolstoel als middel gaan zij de doelstelling van de stichting uitdragen. Dit doel is het onbeperkte deelnemen aan de samenleving voor mensen met een lichamelijke beperking (rollers).

zakelijk voorstelAmbassadeur Annie Weernink is gezond geboren maar heeft polio gekregen net voordat het vaccin er tegen ontwikkeld was. Ze zit inmiddels in een rolstoel.
Zij heeft door de jaren heen vrijwilligerstaken gedaan zoals Wereldwinkel Ruurlo, vvv DEO, contactgroep Oost van de VSN en recentelijk Platform Gehandicapten Apeldoorn en De Kap, de organisatie voor vrijwilligers en mantelzorgers in Apeldoorn.

 

 

wedstrijd

Ambassadeur Johan Hartmann is in januari 2020 overleden.

Ter ere en als dank voor het vele vrijwilligerswerk wat Johan heeft gedaan voor de gemeente Apeldoorn is de beweegtuin in Orden naar hem vernoemd. Meer info over deze plek vind je hier.

Johan was gezond geboren en later ontwikkelden zich de ziekten, Cara, Spierziekte Miyoshi, diabetes type 2 en bronchiëctasieën. Hij was jarenlang rolstoelgebonden.

Hij had creatieve gaven als tuinontwerper (HBO), schrijver van proza (winnaar verhalenwedstrijd Apeldoorns Kanaal 1997) en gedichten, tekenaar en schilder.

Hij heeft door de jaren heen vrijwilligerstaken gedaan bij o.a. de hervormde gemeenschap Epe, Diagnosegroep van de VSN, WMO-raad Apeldoorn en recentelijk Platform Gehandicapten Apeldoorn en De Kap, de organisatie voor vrijwilligers en mantelzorgers in Apeldoorn.

Menu